Besøg
fredstone.com

Fredstone hjemmebagte brunkager

Sprøde hjemmebagte brunkager hører julen til.

Antal: ca. 250 stk.

Opbevares i dåse.

Ingredienser og fremgangsmåde:

250 g. Sirup
250 g. Smør
250 g. Brun farin

Sirup, Smør og Brun farin varmes god, så ALLE sukkekorn er HELT smeltet, dog må det IKKE koge.

Stilles derefter kølig til dagen efter.

Derefter blandes nedenstående sammen med.

625 g. Mel
50 g. Nødder
25 g. Syltet Pommerantskal
3,0 g. Nelliker
3,0 g. Allehånde
4,0 g. Potaske (opløses i en kop med 1/2 spsk. vand)
0,75 g. Hjortetakssalt
6,0 g. Kanel.

Del dejen i tre og form dejen rund og aflang (vi anbefaler en tykkelse på 2,5 mm).

Stil brunkagedejen tildækket i fryseren indtil dejen er skalfrossen. 

Skæres derefter i tynde skiver og lægges på en let fedtet Fredstone aluplade.  

Stil alupladen på den gennemvarme Fredstone og bag brunkagerne ved 225 grader i ca. 6 minutter.

De færdigbagte brunkager køles af på en rist, hvor de bliver knasende sprøde.

God Julebag - Velbekomme!